Oyun saati etkinliğinde, öğrenciler ders stresinden uzaklaşarak eğlenceli vakit geçirdiler. Bu etkinlik kapsamında iki popüler oyun, Çarkıfelek ve Kim Milyoner Olmak İster, büyük bir ilgiyle oynandı.
Çarkıfelek
“Oyun Saati” kapsamında; ünite 1-5 kelimelerinden eşit sayıda toplam 30 kelime olacak şekilde bir liste oluşturulur ve o kelimelerden dijital çark hazırlanır. Sınıf 3 ayrı takıma bölünür, öğrencilerin istediği şekilde takımlar isimlendirilir. Her tur her takımdan 1 er öğrenci takımı temsil etmek için en fazla 7 soru olacak şekilde çarkı çevirip gelen kelimelerin Türkçelerini söyleyerek ya da gelen İngilizce soruya cevap vererek soru cevaplar. Öğrenci soruda takıldığı noktada kendi tur süresi boyunca 1 joker hakkına sahiptir ve takımına soruyu sorarak bu hakkını kullanır. Öğrenci cevap turunun bittiği anda yerine geçip diğer takıma tur geçmeden önce bir de diğer takımlardan bir öğrenciye yem atmak zorundadır. Yem atmak tabiri burada diğer takımlardan daha önce seçilmeyen bir öğrenciye çarkı çevirip tek bir soruya cevap vermesini istemektir. Bu maksatla seçilen öğrenci eğer bu tek soruyu bilirse o tur yarışan öğrencinin takımının sahip olduğu puanın 3te 1 ini kendi takımına kazanmış olur, ama eğer bu tek soruyu bilemezse bu sefer de tabiri caizse yem atılan öğrencinin takımının sahip olduğu puanın 3te biri o tur yarışan öğrencinin takımına geçer. Burada amaçlanan hem kelime bilgisini geliştirme eşliğinde oyun oynayıp yarışmak hem de öğrencinin tür bitiminde stratejik düşünmesini sağlamaktır. Ayrıca her takım bir nevi en zayıf halkaları olan öğrencilere yarışma devam ederken bir yandan soru cevaplarını çalıştırır ve bir takım olarak düşünüp hareket etmiş olurlar.
Kim Milyoner Olmak İster
İngilizce dersinde 1-5 ünite kelimelerinden sorular oluşturularak dijital ortamda “kim milyoner olmak ister” yarışma formatında “oyun saati” olarak - bilgi yarışması hazırlanır. Referans olarak kullanılan yarışmadaki seyirciye sorma jokerinde burada öğrencilerin cevap kâğıtlarını göstermeleri ya da parmak kaldırmaları istenerek cevap alınır, çift cevap jokerinde öğrenci 2 cevap verebilir, yarı yarıya jokerinde yanlış cevapların ikisi öğretmen tarafından elenir ve telefon jokerinde öğrencinin önceden belirlediği sadece o yarışma turu boyunca sınıf kapısı önünde nöbetçi öğretmen eşliğinde bekleyen öğrenci sınıfa alınır ve yarışan öğrenci 30 saniye içinde ona soruyu okuyup bir cevap ister. Her yarışma turu bitiminde sunucu ve yarışmacı öğrenci değiştirilir. En iyi sunucu rolü yapan öğrenci bu görevine oyun boyunca devam edebilir.
Adres:
Gazlıgöl Kasabası / İhsaniye / Afyonkarahisar
Telefon
0539 324 4043